Categorieën
schrijfcursus

Schrijfcursus: intuïtief schrijven – najaar 2017

Schrijven is de ontsnappingsroute, de plek waar het altijd wat lichter is, het gat in de haag en zoveel meer.  Zo ervaart Kathleen Boogmans (Josien Kee) deze woordkunst.  Ze heeft nog maar een klein gezichtsvermogen.  De kracht waartoe schrijven leiden kan wil ze graag doorgeven aan andere mensen. Of hoe je door dichtbij je zwakte te gaan staan, die kan ombuigen tot iets sterks en unieks.

Dankzij schrijven kunnen we woorden geven aan ervaringen en fantasie, ons denken en willen, belevenissen en waarnemingen.  Elke cursist mag dit op zijn eigen manier doen.  Met een stukje poëzie, een column, een cursiefje of een sprookje. Maar ook een kortverhaal kan, of die ene brief schrijven, een originele kerstwens sturen of een boodschap in een fles de wereld in zenden ,..

Er zal niet louter theoretisch les gegeven worden. In elke workshop zal er met zintuiglijke prikkels gespeeld worden en zullen er creatieve technieken aan bod komen om jou aan het woord te laten.

 

Leven van A tot Z

Soms moeten we gaan

Voor wat met geen pen te beschrijven is

Het verleden dichten

De toekomst doen rijmen

Laat ons een onbeschreven blad nemen

Beginnen met een hoofdletter

Samen zinnen verzetten

En weer helemaal op verhaal komen

Vandaag woord houden

Kom, laten we gaan

 

Wie:               Kathleen Boogmans (www.josienkee.be)
Wanneer:      Maandag 6, 13, 20, 27 november en 4 december 2017, telkens van 13.30 tot 16 u.
Waar:             GC ’t Blikveld, Jacques Morrensplein 2, 2820 Bonheiden

 

 

€ 50

Max. 12 deelnemers

 

Inschrijven vanaf donderdag 22 juni 2017 om 8u30 via volgende kanalen:

 

Aan de balie van GC ‘t Blikveld

7 reacties op “Schrijfcursus: intuïtief schrijven – najaar 2017”

Ik was leek in het schrijven en volgde elders een korte workshop van 2 uur. Bij deze cursus, intuïtief schrijven, leerde ik veel bij, kort maar krachtig. Er ging een nieuwe wereld voor mij open met mensen in een eerlijke verbinding en feedback naar elkaar. Elke minuut werd benut zowel naar sfeer als schrijven in groep.
Via verschillende thema’s en hun theorie werden oefeningen in de schrijfpraktijk gebracht. De theorie kregen we nadien uitgebreid op papier maar het was belangrijk om deze eerst aan te voelen. We deelden onze verhalen bij de gepaste theorie en leerde zo van elkaar wat we nadien verder kunnen gebruiken.
Ook al waren er mensen vanuit verschillende invalshoeken en ervaring, er werd geen onderscheid gemaakt. Ze gaf feedback adhv je schrijfervaring wat ze heel goed aanvoelde.
Als we opdrachten kregen mochten we eerst zelf feedback zoeken en dan pas vulde Kathleen aan. Ze zorgde ervoor dat we in de schrijfspirit bleven door de fijne opdrachten maar we luisterde ook naar elkaar.
Ze doet het met hart en ziel, dat voel je. Als de lestijd uitliep, was dit geen probleem voor haar en de groep, wat logisch is als je in een opbouwende groep en met haar als bezieling bent.
Dank je om het schrijfvirus te delen.
Sintel 

Ik volgde de schrijfcursus Intuïtief schrijven in Blikveld en was onder de indruk van wat je op 5 lessen kan leren. Het geeft me meer inzichten in hoe een tekst op te bouwen en hoe een tekst voor de lezer aantrekkelijk te maken. De energie en toewijding van Josienkee zijn fantastisch! Het is een plezier om bij zo’n een gepassioneerde schrijfster een schrijfcursus te volgen!

Kathleen heeft mij laten zien dat er verschillende invalshoeken zijn om tot een samenhangend verhaal te komen. Voor diegenen die nog een cursus bij haar willen volgen, is het een echte aanrader, hopelijk krijgen haar lessen in Blikveld nog een vervolg.
Fijn is ook dat ze de tijd neemt voor elke opdracht en elk verhaal. Iedere cursist komt aan bod, mag vragen stellen, voorstellen doen. Ze laat hier ruimte voor.
Haar benadering van literatuur, woorden en taal is net een beetje anders, dan de klassieke, maar meer, gericht op de unieke individuen die we allemaal zijn. Juist die aanpak maakt het boeiend. Het maakt dat je tot een andere manier van schrijven komt en uit je comfortzone durft te komen. Zo leerde ik naast gedichten, die ik normaal schrijf ook korte verhalen schrijven en heb ik de moed om hiermee verder te gaan.

Kavita Vlieghe

De schrijfcursus was zoveel meer dan ik had durven hopen en denken. Ik wist al wel dat Kathleen heel veel kennis in zich had. De manier hoe ze het overbracht was uniek en begeesterend. Ze geeft je zin om met een tas thee in de hand achter je bureau te gaan zitten en te schrijven, of in een luie zetel, waar dan ook. Kathleen weet je te motiveren en het beste naar boven te halen. Ik hoop dat ze de kans krijgt om meer lessen te geven. Ik ben alvast kandidaat.

mijn bedoeling voor deze cursus was om een anderen kijk te krijgen in schrijven. Tot voor de cursus lag mijn aandacht enkel in poëzie schrijven. Proza, kort verhalen schrijven was iets dat voor
mij onmogelijk leek. Maar dank zij deze cursus kreeg ik een volledige anderen inkijk en ja na deze cursus slaagde ik ook in kort verhalen schrijven. Dank aan Kathleen om mij deze weg te tonen en kan niet wachten op nieuwe cursus.

In het najaar volgde ik een schrijfcursus bij Kathleen. Nu moet ik zeggen, ik heb de microbe te pakken en het smaakt naar meer.
Het is verrijkend om tijd vrij te maken om te leren schrijven, om te leren feed-back te geven en te leren omgaan met de feed-back. Kathleen heeft dit op een fantastische wijze begeleid. Ik moet nog heel veel leren, dus Kathleen ik ben zeker kandidaat om dit verder te exploreren. En weet je Kathleen, zo’n cursus past ook in de lente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.